3sinaasappelsbij voorkeur biologisch anders de schil heel goed schoonboenen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)
Leg een vel bakpapier op een bakblik en hak de walnoten in 4en
Leg ze op de bakplaat en zet ze voor 2 minuten in de oven, haal dan uit de oven en laat afkoelen
Neem een steelpannetje, doe de boter er in en smelt deze op laag vuur
Meng in een kom de bloem samen met de griesmeel, het bakpoeder en de vanillesuiker en voeg dan de suiker en de yoghurt toe
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de gesmolten boter en de afgekoelde walnoten toe, meng weer goed door elkaar
Laat het mengsel even staan en was dan de sinaasappels goed schoon en rasp de schil van de sinaasappels
Pers de sinaasappels dan uit
Karameliseer vervolgens de 150 gram suiker in een pan samen met 2 eetlepels water (op het vuur zetten tot de suiker gesmolten is en zachtjes door laten koken tot de suiker een goudgele kleur krijgt)
Giet dan 250 ml van het sinaasappelsap plus de sinaasappelrasp erbij en laat zachtjes doorkoken tot de karamel weer loslaat van de bodem en er een dikke siroop ontstaat
Vet dan het bakblik goed in met wat boter of een bakspray
Klop het griesmeelmengsel met de mixer voor 2-3 minuutjes en giet het dan in het bakblik
Bak de griesmeel plaatkoek dan in ongeveer 25 minuten gaar en giet dan de sinaasappelsiroop over de nog warme griesmeel plaatkoek
Laat minimaal 8 uur intrekken en afkoelen
Serveer eventueel met een schep mascarpone als dessert of eet een stukje bij de koffie of de thee