Doe de slagroom in een pan, schud de vlierbloesem schermen uit en doe deze bij de slagroom
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mesje de zaadjes er uit
Doe vanillezaadjes samen met het stokje nu bij de slagroom
Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet het vuur dan uit, laat zo minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken
Doe de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
Zeef jet slagroommengsel nu boven een schone pan en zet de gezeefde slagroom dan nogmaals op het vuur
Voeg de suiker toe en breng het mengsel nogmaals aan de kook
Zodra het kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes goed uit en doe deze bij de slagroom en roer goed door
Zet de pan nu in een bak met koud water om goed af te koelen
Voeg dan de kwark toe en roer door tot alles gemengd is
Spoel dan de puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de panna cotta
Zet dan voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven
Aardbeiensaus
Was de aardbeien met koud water en ontdoe van de kroontjes
Doe de aardbeien in een bakje en voeg de suiker (of zoetstof) toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik
Decoreren
Neem 4 bakjes of bordjes, dompel dan de vormpjes even in goed heet water dan kun je ze makkelijker lossen
Stort ze dan in het midden van het bordje of bakjes en schep de aardbeiensaus rondom
Decoreer met bijvoorbeeld vlierbloesem bloempjes en blauwe bessen