40gramgeraspte kokos + 2 eetlepels kokosrasp om te bestrooien
30gramwitte basterdsuiker
1ei
Bereiding
Stap 1 de rabarber koken
Was de rabarber stengels en snijd deze in kleine stukjes
Doe de rabarber in een pan samen met de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker. Voeg 5 eetlepels water toe en breng de rabarber zachtjes aan de kook, het moet een beetje stoven tot de rabarber uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten
Zet dan het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder door de rabarber en laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 169 graden)
Stap 2 Boterkoek maken
Neem een kom, voeg de zachte roomboter toe, samen met de bloem, de eieren en de basterdsuiker en meng tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer
Zet het deeg/beslag daarna even een uurtje in de koelkast
Stap 3 3de laag maken
Neem nu de helft van het boterkoek deeg uit de koelkast en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart
Stap 4 4de laag maken
Roer 40 gram geraspte kokos, 30 gram witte basterdsuiker samen met 1 ei goed door elkaar
Stap 5 de rabarber boterkoek opbouwen
Vet het bakblik (24-26cm doorsnede) in met wat boter of een bakspray
Verdeel de achtergehouden boterkoek deeg over de bodem, dit kun je met je handen doen of met de achterkant van een lepel
Schep dan de afgekoelde rabarber er overheen
Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd)
Het kan zijn dat de laag zich een beetje mengt met de rabarber, dit geeft niet
Verdeel als laatste laag 4 erover(1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd)
Bestrooi dan met 2 eetlepels geraspte kokos en zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten
Haal dan het bakblik uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de rabarberboterkoek gaat aansnijden