Snijd de groenten in plakken, worden het grote plakken zoals bij de aubergine kun je deze ook halveren
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden
Om een mooi grillrandje op je groenten te krijgen is het belangrijk dat je de pan goed heet laat worden en de groenten 1 voor 1 insmeert met neutrale (olijf) olie die geschikt is om te bakken
Je vet de grillpan zelf niet in
Als de pan goed heet is grill je per soort de groenten door ze erin te leggen en goed in de gaten te houden, let er op dat de pan niet te hoof staat zodat je groenten aanbrand. Zodra er mooie streepjes zichtbaar worden draai je de groenten een kwartslag en grill je tot er een ruitpatroon ontstaat
Daarna draai je de groenten om en doe je hetzelfde met deze kant
Haal dan de groenten uit de pan en leg op een bord, bestrooi dan met wat zout en peper en grill zo door tot je alle groenten gegrild hebt
Zet dan een koekenpan op het vuur en zodra deze warm is rooster je de pijnboompitjes samen met de zonnebloempitjes tot ze een beetje bruin worden. Hou de pan goed in beweging en schud de zaadjes door de pan zodat ze overal ligt beginnen te kleuren. Giet ze dan op een bord om af te koelen.
Nu word het tijd om de borden op te maken
Leg op elk bord wat rucola, verdeel hier de groenten mooi overheen. Leg het dakpansgewijs in een cirkel en doe kleur om kleur, dus plakje aubergine, plakje rode paprika, plakje courgette, plakje gele
Snijd de feta in klein blokjes en verdeel over de gegrilde groenten
Druppel dan 2 eetlepels basilicumdressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes en zonnebloempitjes.