Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf croutons maken
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Zelf maken
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Auteur:
Recepten
Ingrediƫnten
Oud brood
Olijfolie
neutraal van smaak, geen extra vergine
Eventueel gedroogde kruiden of knoflook na smaak
zout
Bereiding
Croutons maken in de oven
Verwarm de oven voor op 160 graden
Snijd het brood in blokjes
Meng de olie met bv Italiaanse kruiden of 1 of 2 teentjes verse knoflook (door de knoflookpers)
Hussel de olie goed door de croutons, er mag best wel wat olie overal zitten
Betrooi met wat zout
Verdeel de croutons nu over de bakplaat en schuif ze in het midden van de oven
Bak/Droog de croutons nu in 30-40 minuten tot ze door en door knapperig/droog zijn
Kijk na 30 minuten een keertje hoever ze zijn, laat ze anders nog even zitten
Laat de croutons goed afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel
Croutons maken in de koekenpan
Wil je de croutons in een koekenpan maken meng dan de olie ook met de kruiden en/of knoflook en verwarm de olie in een koekenpan
Voeg dan de croutons toe en hussel goed door zodat overal wat olie zit
bestrooi met wat zout
Hou de koekenpan continue in beweging en hussel de croutons op het vuur steeds door elkaar
Zo bakken de croutons rondom mooi knapperig zonder dat ze teveel kleuren/verbranden
Je moet er echt bijblijven en de croutons continue met de pan door elkaar husselen
Giet ze zodra ze klaar zijn op een bord waar je een paar stukjes keukenrol op hebt liggen en laat ze af koelen
Bewaar in een goed afgesloten trommel