Doe de room in een pan en halveer het vanillestokje en schraap het merg uit de stokjes
Voeg het merg samen met de stokjes bij de room en zet de pan op het vuur
Neem nu de eidooiers en meng deze met de suiker
Zodra de room net onder het kookpunt is haal je de pan van het vuur en haal je de vanillestokjes eruit
Giet nu de warme room bij de eidooiers, blijf roeren terwijl je langzaam de room erbij giet
Zet nu de 4 kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de kleine bakjes met het eiroommengsel
Kook nu water in een waterkoker en giet het kokende water in de grote ovenschaal, zo dat de kleine ovenschaaltjes tot ¾ onder staan
Schuif dan het geheel in de oven en laat voor 40 minuten in de oven staan
Check dan hoe stevig de creme brulee geworden is, het mag nog wel wat wiebelen in het midden maar is het nog te vloeibaar verleng de tijd in de oven dan steeds met 5 minuten
Haal ze dan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je ze in de koelkast verder laat afkoelen (minimaal 2 uur) maar je kunt de creme brulee ook een dag eerder maken
Voor het serveren bestrooi je de creme brulee met rietsuiker en brand je met een suikerbrander de suiker tot je een knapperig laagje krijgt