Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche met zalm en spinazie
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
30
minuten
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediƫnten
Deeg
120
gram
bloem
1
ei
60
gram
koude boter in blokjes
zout
eetlepel
koud water
Vulling
3
eieren
250
ml
kookroom
300
gram
verse zalm in blokjes gesneden
450
gram
bladspinazie
diepvries en ontdooid
75
gram
geraspte kaas
2
eetlepels
verse dille fijngesneden
2
eetlepels
paneermeel
Bereiding
Maak het deeg door de bloem te zeven, voeg een goede snuf zout toe en voeg dan de blokjes oude boter toe
Kneed het snel door elkaar zodat je een grof broodkruim krijgt
Voeg dan het ei en het water toe en kneed nogmaals kort door
Pak het deeg dan in plastic in en leg het in de koelkast voor 30 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een quichevorm in met wat boter of bakspray
Rol het deeg dan uit tot een lap die in de quichevorm pas en bedek de vorm hiermee
Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel
Doe de eieren samen met de kookroom in een kom en roer goed door elkaar
Voeg dan de kaas, zout, peper en de dille toe en roer weer goed door
Druk al het vocht goed uit de spinazie en meng het dan door het ei/room mengsel
Verdeel de stukjes zalm over de bodem (hou wat stukjes over voor erbovenop) en giet hier het room/ei/spinazie mengsel overheen
Verdeel de achtergehouden stukjes over het mengsel en zet de vorm in de oven
Bak de hartige taart in ongeveer 45 minuten gaar
Controleer met een sateprikker of het ei gestold is
Haal de quiche uit de vorm en snij in punten, serveer warm (koud kan ook natuurlijk)