Zet een dag van tevoren de kikkererwten in een bak met ruim koud water (er word veel water opgezogen dus niet te weinig) en zet de bak afgedekt in de koelkast
Als de erwten minimaal 24 uur geweekt hebben giet ze dan af en weeg 500 gram af
Doe de kikkererwten in een keukenmachine met alle ingrediënten en laat draaien
Haal tussentijds met een spatel alles van de zijkanten en laat weer draaien
Het duurt even voordat je een mooie smeuige masssa gekregen hebt, laat het vooral niet te kort draaien dan is het te grof en vallen de balletjes uit elkaar bij het bakken
Proef na en breng eventueel nog op smaak met zout en peper
Maak er dan platte balletjes van en verwarm zonnebloemolie in een (hapjes) pan tot 180 graden
Bak de balletjes nu met 5-6 balletjes tegelijk goudbruin tot ze een mooi korstje hebben
Schep ze met een schuimspaan uit de olie op keukenrol en laat even uitlekken