75gramgroene asperge tipsjonge groene kleine asperges, te koop bij AH
75gramsperziebonenpuntjes erafgehaald
6takjes verse tijm
zout en peper
scheutje kookroomof melk
25gramgeraspte greyere kaasof andere smaakvolle kaas
Bereiding
Blancheer de sperziebonen door ze in ruim kokend water met wat zout een minuut of 5-6 (check of ze beetgaar zijn anders iets langer) te koken en dan in een bak met ijskoud water te scheppen, zo blijven de sperziebonen mooi groen
Laat de sperziebonen daarna uit lekken
Breek de eieren boven een kom, doe er een scheutje kookroom (of melk) bij en roer de geraspte kaas erdoor
Rits van 4 takjes tijm de blaadjes af en doe de blaadjes bij het ei/kaas mengsel, roer door en breng op smaak met zout en peper
Zet een (gietijzeren) pan op het vuur met wat olie en roerbak hier de asperge tips in tot ze beetgaar zijn
Voeg dan de sperziebonen toe en verwarm even mee
Giet dan het ei/kaas mengsel op de groenten en doe een deksel op de pan, laat zo de omelet garen
Zodra de omelet net aan gestold is van het vuur halen en direct serveren, eet eventueel met wat lekker knapperig brood