Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bechamelsaus of groentensaus maken
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediƫnten
30
gram
boter
40
gram
bloem
500
ml
melk
zout/peper/nootmuskaat
Bereiding
Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter
Voeg dan de bloem toe en roer met een pollepel tot je een roux krijgt (hou de massa voor 3 minuten in beweging met een pollepel, zo gaart de bloem)
Voeg dan een scheutje koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa
Voeg dan weer melk toe tot alle melk op is
Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat en laat een paar minuutjes indikken, let er op dat de saus niet aanbrand
Heb je klontjes in je saus giet het dan door een zeef, is je saus te dik voeg dan nog wat extra melk toe