Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtartaar
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
200
gram
verse zalm in zeer kleine blokjes gesneden/gehakt
½
sjalot zeer fijn gesnipperd
1/8
komkommer in fijne blokjes gesneden
2
sprieten bieslook heel fijn gesneden
2
theelepels
kappertjes
1
eetlepel
mayonaise
1
theelepel
mierikswortelcreme
uit een potje
rasp van ½ citroen plus het sap van ½ citroen
takje peterselie heel fijn gehakt
1
eetlepel
creme fraiche
2
plukjes alfalfa
Bereiding
Meng de fijne blokjes zalm met de mayonaise, sjalot, bieslook, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar
Roer dan de creme fraiche met het citroenrasp en de mierikswortelcreme door elkaar en roer hier de komkommerblokjes doorheen
Leg een vierkante vorm (of rond mag ook natuurlijk) op het bord en schep hier een beetje van de saus met komkommerblokjes in
Schep hierbovenop de helft van het zalmmengsel en druk met de achterkant van je lepel goed aan
Haal de vorm weg en herhaal dit op het volgende bord
Garneer met een plukje alfalfa