Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
Fruit hierin de ui en knoflook in aan
Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen