Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vanilleijs maken
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediƫnten
1
vanillestokje
200
ml
slagroom
300
ml
volle melk
3
eidooiers
125
gram
suiker
Bereiding
Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe dit samen met de melk en de slagroom in een pan
Breng het melk/roommengsel aan de kook
Roer in en kom de eidooiers door elkaar met de suiker erbij
Giet hier al roerende de hete slagroom bij en roer goed door
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het mengsel terwijl je met een houten spatel blijft roeren
Het mengsel mag niet heter worden dan 80 graden anders gaan de dooiers stollen
Je zal zien als je het mengsel langzaam verwarmt dat het mengsel dikker word
Zet dan het vuur uit en hiet het mengsel door een zeef in een andere kom
Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen, het beste is om het de hele nacht te laten staan
Draai daarna het ijs in de ijsmachine