Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cake recept
5
van
6
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Taart en koek
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
Porties:
1
cake
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
250
gram
zelfrijzend bakmeel
of 250 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder gezeefd
250
gram
zachte
room boter
250
gram
suiker
250
gram
ei
5 eieren
Rasp van 1 citroen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 gram
Vet een cakeblik in met wat boter of een bak spray
Klop de boter met een handmixer glad en voeg dan de suiker en de citroenrasp toe en klop tot de boter lichter word
Voeg dan al kloppend 1 voor 1 de eieren toe tot al het ei opgenomen is
Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag
Giet het cakebeslag in een cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 50 minuten
Prik met een sate prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, laat anders nog iets langer in de oven
Haal de cake dan uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen