Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes of crepe beslag
5
van
2
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Flensjes
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
80
gram
bloem
1
ei
200
ml
melk
35
gram
fijne kristalsuiker
Snufje
zout
30
gram
gesmolten roomboter
plus iets extra’s om te bakken
Bereiding
Flensjes beslag maken
Neem een beslagkom met daarbovenop een zeef en zeef de bloem samen met het zout
Voeg de melk toe en roer met een garde goed door
Voeg dan de suiker en het ei toe en roer nogmaals goed door
Meng dan de gesmolten roomboter erdoor en blijf roeren tot je een egaal glad beslag hebt
Nu is het flensjesbeslag klaar voor gebruik
Flensjes bakken
Neem een koekenpan met anti aanbak laag en verwarm deze op het vuur
Voeg een klein klontje boter toe en verdeel dit met een keukenrol goed door te pan
Schenk dan een laagje beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag door de pan te verdelen
Bak nu op middenhoog vuur tot de bovenkant droog word, draai dan het flensje om en bak kort tot de crepe goudbruin is
Haal uit de pan en verwerk het flensje direct verder (of laat afkoelen om te bewaren voor later)