Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Poffertjesbeslag
5
van
3
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
1
uur
uur
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties:
60
poffertjes
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
Voor het poffertjesbeslag
200
gram
bloem
300
melk
Goede mespunt zout
1
ei
5
gram
droge gist
35
gram
gesmolten
roomboter
Theelepel
suiker of scheutje stroop
Roomboter en poedersuiker om bij de poffertjes te eten
Overige benodigdheden om poffertjes te bakken
Poffertjespan
Olie of gesmolten boter
Kwastje om de pan mee in de smeren
Beslagfles voor poffertjesbeslag
daarmee kun je het beslag makkelijk in de kuiltjes verdelen, heb je deze niet dan werkt een kleine pollepel ook
Bereiding
Poffertjesbeslag maken
Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
Verwarm de melk iets tot lauwwarm (niet te warm) en roer hier de gist doorheen
Giet het melk/gistmengsel bij de gezeefde bloem en roer goed door
Voeg dan het ei samen met de gesmolten boter toe en roer tot een mooi glad beslag
Voeg nu de suiker of een scheutje stroop toe en roer nogmaals door
Maak een theedoek nat met warm water en knijp uit en leg dit over de beslagkom heen en laat het poffertjesbeslag nu een uur rijzen
De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelt zijn
Roer even door en giet het in de beslagfles (als je die gebruikt)
Poffertjes bakken
Zet een poffertjespan op het vuur en zodra deze goed warm is smeer je de kuiltjes van de poffertjespan in met olie of gesmolten boter
Verdeel dan het beslag over de bolletjes en bak eerst 1 kant goudbruin
Zodra de poffertjes de goede kleur hebben draai ze dan snel om met een vork en bak de andere kant nog even kort tot de poffertjes gaan kleuren
Haal ze nu gauw uit de pan en leg ze op een bordje
Bestrooi met poedersuiker en een klontje roomboter