Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de gesnipperde ui glazig, voeg dan het fijngesneden pepertje en de knoflook toe en bak kort mee
Voeg dan de paprikapoeder toe en verwarm even mee
Breng een 750 ml water aan de kook in de waterkoker en giet dit in de pan erbij
Voeg het bouillonblokje en de linzen toe en breng aan de kook
Laat 45-60 minuten zachtjes doorkoken
Smelt in een steelpannetje de roomboter op zacht vuur en voeg de komijnpoeder toe zodra de boter gesmolten is, zo komt de smaak mooi vrij
Roer ook een eetlepel tomatenpuree mee en bak zachtjes mee om de tomatenpuree wat te “ontzuren”
Schep dan het mengsel bij de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep
Proef na en breng verder op smaak met wat zout
Is de soep heel erg flauw dan kun je ook een half of heel blokje groenten bouillon extra toevoegen
Serveer de soep in een bord of kom en schep hier een schepje Turkse yoghurt op, bestrooi met wat paprikapoeder voor de kleur