500gramdoorregen runderlappenriblappen of sucadelappen
250mlrode wijn
100grammargarine om in te bakken
2uien grof gesneden
3teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
3tomaten grof gesneden
1kruidnagel
1laurierblad
3blaadjes salie
Zout peper en nootmuskaat
Bereiding
Bestrooi het vlees met zout, peper en noodmuskaat
Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de boter
Laat de boter goed uitbruisen en een beetje bruin worden
Bak dan het vlees rondom lekker bruin
Voeg dan de uien en de knoflook toe en bak even mee
Giet nu de rode wijn erbij en laat even doorkoken zodat de alcohol een beetje verdampt
Prik nu de kruidnagel in het laurierblaadje en voeg dit bij het vlees
Doe een deksel op de pan en laat het vlees nu op een laag vuurtje 3 á 4 uur stoven, let erop dat het een beetje blijft pruttelen maar niet te hard gaat
Voeg de laatste 20 minuten de gesneden tomaat toe, snijd de salie in fijne reepjes en voeg toe aan het vlees. Eet lekker met gekookte aardappelen en groenten of eet het bij de hutspot of de bietenstamppot.