Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous salade met rozijnen en perzik
3.73
van
11
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
150
gram
couscous
1
theelepel
kerriepoeder
1
eetlepel
olijfolie
¼
rode paprika
in fijne reepjes gesneden
1
halve perzik in blokjes gesneden
uit blik maar vers kan ook
2
eetlepels
rozijnen
10
walnoten grof gehakt
Handje rucola
1
eetlepel
verse munt in fijne reepjes gesneden
snuf zout
Bereiding
Doe de couscous in een kom en voeg hier een snufje zout, een theelepel kerriepoeder en een eetlepel olijfolie bij
Giet een zelfde hoeveelheid heet water (wat net van de kook af is) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
Dek de kom af met een bord of plastic folie
Roer de couscous daarna goed los met een vork en laat verder afkoelen
Voeg dan de reepjes rode paprika, de rozijnen, de stukjes perzik en de grof gehakte walnoten toe en roer goed door
Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper
Leg op elk bord wat gewassen en goed uitgelekte rucola en verdeel hier de couscous salade over
Bestrooi nu met de reepjes fijngesneden munt
Eet smakelijk