Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurt notencake -zonder suiker en boter
4.24
van
25
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Cake
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
Porties:
1
cake
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
250
volle yoghurt
mag ook Griekse
2
appels geschild en in stukjes gesneden
2
eieren
1
banaan
100
gram
bloem
100
gram
havermout
eventueel fijngemalen
2
theelepels
bakpoeder
2
theelepels
kaneel
125
gram
noten ongezouten en ongebrand grof gehakt
70
gram
rozijnen
of stukjes gedroogde abrikoos of dadel of een combinatie
4
eetlepels
honing
rasp van 1 sinaasappel
snuf zout
Bereiding
Vet een bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
Prak de banaan in een beslagkom en voeg de yoghurt, honing, kaneel, eieren en de bakpoeder toe en meng door elkaar
Voeg ook een goede snuf zout toe en meng door het mengsel
Doe dan de bloem, havermout, rozijnen, stukjes appel, sinaasappelrasp en de gehakte noten toe en meng alles door elkaar
Doe dan het beslag in de ingevette bakvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven
Bak de yoghurtcake in ongeveer 40-45 minuten gaar
Check na 40 minuten of de cake al gaar is (sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt is de cake gaar)
Is de cake gaar dan uit de oven halen en anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
Laat de cake op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden