Bekijk Categorie

Hartige saus

Hartige saus

Champignon roomsaus

Champignon roomsaus is net als champignonsoep een klassieker. De saus staat op vele menu’s op de kaart en word vaak bij biefstuk of varkenshaas geserveerd. Naast champignon…

Peper roomsaus

Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke…

Bechamelsaus of groentensaus maken

Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima…

Mayonaise maken

Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op…

Zelf bolognesesaus maken

Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of…

Cocktailsaus maken

Cocktailsaus maken.  Cocktailsaus is een klassieke saus die veelal bij de garnalencocktail gegeten word. Nu is het niet zo dat de saus alleen daarbij te eten is, bij een gourmet of…

Aioli

Aioli (of knoflook mayonaise) Aioli, de echte heeft niks met mayonaise te maken, de originele aioli is knoflook met olie gemaakt in de vijzel maar tegenwoordig is de aioli die in…

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg…

Bolognesesaus

Zelf bolognesesaus maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Het kost wel even tijd, dat zit hem niet zozeer in het maken zelf maar in de tijd dat de saus op…

Bechamelsaus maken

Bechamelsaus is een saus die ook wel bekend staat als witte saus. Bechamelsaus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker tussen de laagjes bij zelfgemaakte…