Website met heerlijke recepten en kooktips

Pompoen wortel soep

2 5.099

Pompoen wortel soep. Pompoen en wortel is een lekkere combinatie, de wortel geeft de soep een zoetige smaak. Ik heb de soep verder glad gehouden, een echte pureesoep dus maar je kunt altijd nog wat gerookte kipreepjes toevoegen als je de soep wat voller wil hebben. Ik vond het zonder al erg lekker, heerlijk met een stukje knapperig stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

Pompoen wortel soep recept

  • 1 kleine flespompoen of hokkaido pompoen
  • 1 winterpeen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • olie

Pompoen wortel soep maken

  1. Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd de pompoen in stukjes
  2. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in
  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak op niet te hoog vuur (knoflook mag niet kleuren)
  4. Voeg dan de theelepel kerriepoeder toe en bak kort mee
  5. Blus dan af met het water en doe de bouillonblokjes erbij, samen met de wortel en de pompoenblokjes
  6. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 20-30 minuten tot de pompoen zacht is
  7. Pureer de soep dan met een staafmixer tot een gladde soep
  8. Voeg de kookroom toe en verwarm nog even door
  9. Breng eventueel op smaak met zout en peper
Pompoen wortel soep

Pompoen wortel soep

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen of hokkaido pompoen
  • 1 winterpeen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • olie

Bereiding

  • Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd de pompoen in stukjes
  • Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak op niet te hoog vuur (knoflook mag niet kleuren)
  • Voeg dan de theelepel kerriepoeder toe en bak kort mee
  • Blus dan af met het water en doe de bouillonblokjes erbij, samen met de wortel en de pompoenblokjes
  • Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 20-30 minuten tot de pompoen zacht is
  • Pureer de soep dan met een staafmixer tot een gladde soep
  • Voeg de kookroom toe en verwarm nog even door
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper

 

2 Comments
  1. Mieke Bloemendaal zegt

    wanneer moet de winterwortel erbij gedaan worden????

    1. Recepten Koken zegt

      Zodra de bouillon erbij gaat kan de wortel samen met de pompoen bij de soep gedaan worden. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.