Website met heerlijke recepten en kooktips

Pittige kerrie soep, met stukjes kip

7 81.842

Pittige kerriesoep. Deze pittige kerriesoep is eenvoudig te maken. Ik zelf ben dol op kerriesoep en merk dat maar weinig mensen weten hoe ze heerlijke kerriesoep zelf kunnen maken. Het is eenvoudig, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het staat altijd erg leuk op tafel deze mooie gele soep. Ikzelf kook de kip altijd een dag van tevoren omdat de kip koud wat makkelijk in stukjes te snijden is maar dit hoeft niet. Je kunt als de kip goed gaar is ook makkelijk uit elkaar trekken met 2 vorken. Ook kun je kipfilet vervangen door gerookte kipfilet. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes en roer je net voor het serveren door de soep. (en neem gewoon bouillon ipv het kookvocht van de kipfilet)

Het recept

  • 1 kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in fijne blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Zo maak je deze lekkere soep met kerrie

  1. Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
  2. Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
  3. Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
  4. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
  5. Fruit hierin de ui en knoflook in aan
  6. Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
  7. Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
  8. Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
  9. Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
  10. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
  11. Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
  12. Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen
Pittige kerrie soep

Pittige kerrie soep

4.29 van 39 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in fijne blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
  • Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
  • Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
  • Fruit hierin de ui en knoflook in aan
  • Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
  • Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
  • Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
  • Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
  • Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
  • Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen

 

 

 

 

Je zou ook graag
7 Comments
  1. Juul zegt

    Super lekker! Echt een aanrader voor wanneer je indruk wilt maken! Zeker voor herhaling vatbaar.

    1. Mar zegt

      5 sterren
      Heerlijk recept!! Kids zijn er dol op!

  2. H. zegt

    4 sterren
    Verrukkelijk soep

    1. Hans zegt

      5 sterren
      Super lekker en gemakkelijk te bereiden een echte aanrader

  3. Hans zegt

    5 sterren
    Super lekker en gemakkelijk te bereiden een echte aanrader

  4. Danny Wegner zegt

    Vandaag gemaakt en de soep is écht lekker. Die ga ik wel vaker maken hoor. Heb er zelf wat rijst bij gedaan en ipv kookroom crème fraiche. Oh, en knoflookpoeder ipv verse knoflook. Had ik niet in huis jammer genoeg. Nu weet ik niet of de crème fraiche en de poeder veel verschil maakt, maar de soep is super. Dank je wel voor het recept

  5. Nel zegt

    5 sterren
    Heerlijk recept al een paarkeer gemaakt

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.