Website met heerlijke recepten en kooktips

Goulash, zelf Hongaarse goulash maken

5 43.892

Goulash is een super lekkere Hongaarse stoofschotel gemaakt van rundvlees en paprika. Je kunt Goulash met gekookte aardappelen, puree of zoals ik het het lekkerste vind met rijst eten. Voor deze stoofschotel kun je runderlappen, sukadelappen of riblappen gebruiken. Runderlappen is minder vet dan een riblap of sukade. Riblappen hebben een wat grovere draadjesachtige structuur en zijn iets vetter dan runderlappen en hebben daardoor iets meer smaak. Sukadelappen hebben een iets fijnere structuur met een duidelijke zeen en veel smaak.  Je kunt het alle drie gebruiken voor de Goulash, kies gewoon wat je zelf het lekkerste vind.

Goulash recept

  • 750 gram runderlappen/sukade of riblappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje)
  • 150 gram champignons in 4en gesneden
  • eetlepel boter

Goulash maken

  1. Neem een braadpan en zet deze op het vuur met een eetlepel boter en laat de boter heet worden
  2. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin
  3. Zet het vuur dan iets zachter en voeg de ui, knoflook en de stukjes paprika toe en bak kort mee
  4. Voeg dan alle paprikapoeder toe en roer door
  5. Doe dan het blikje tomatenpuree en de bloem erbij en roer wederom door
  6. Giet dan de rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe
  7. Breng het geheel nu weer aan de kook en zet dan het vuur zachter zodat de goulash langzaam blijft pruttelen met de deksel op de pan
  8. Controleer na 2/2,5  uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
  9. Laat het vlees net zo lang opstaan tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte en het soort vlees wel 3 uur duren)
  10. Proef de Goulash zodra deze gaar is na en breng eventueel iets verder op smaak met wat zout en peper indien nodig
  11. Bak als laatste de champignons in wat olie in enkele minuten bruin en voeg ze dan bij de Goulash.
  12. Serveer de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen
Goulash

Goulash, zelf Hongaarse goulash maken

4.36 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Stoofschotel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen/sukade of riblappen in blokjes gesneden 2 bij 2cm ongeveer
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml runderbouillon van bouillonblokje
  • 150 gram champignons in 4en gesneden
  • eetlepel boter

Bereiding

  • Neem een braadpan en zet deze op het vuur met een eetlepel boter en laat de boter heet worden
  • Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin
  • Zet het vuur dan iets zachter en voeg de ui, knoflook en de stukjes paprika toe en bak kort mee
  • Voeg dan alle paprikapoeder toe en roer door
  • Doe dan het blikje tomatenpuree en de bloem erbij en roer wederom door
  • Giet dan de rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe
  • Breng het geheel nu weer aan de kook en zet dan het vuur zachter zodat de goulash langzaam blijft pruttelen met de deksel op de pan
  • Controleer na 2/2,5  uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
  • Laat het vlees net zo lang opstaan tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte en het soort vlees wel 3 uur duren)
  • Proef de Goulash zodra deze gaar is na en breng eventueel iets verder op smaak met wat zout en peper indien nodig
  • Bak als laatste de champignons in wat olie in enkele minuten bruin en voeg ze dan bij de Goulash.
  • Serveer de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen

 

 

5 Comments
  1. Marielle zegt

    5 sterren
    Heerlijk ik heb een grote pan gemaakt en een paar porties ingevroren. We hebben gesmult

  2. Daan C zegt

    Zo hij staat nu te sudderen , nog 2,5 á 3 uurtjes. Dan zijn we eens benieuwd hoe het smaakt !!! Word vervolgt

    1. Henk zegt

      Het vlees staat nu te sudderen straks maar ff kijken of het al smaakt

  3. nathalie zegt

    ik doe t met kipfilet en paprika ui champion wortelen knoflook peper zou tomaten pure beetje room op t laatste met aardappelpuree en verse erwten

  4. van Vlaanderen zegt

    ik heb die goulash gemaakt en heerlijk zitten van smullen . heel erg lekker gerecht

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.