Zongedroogde tomaten
Schrijver: 
Recipe type: Bijgerecht
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Serves: 1 potje
 
Ingrediƫnten
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 3 Takje tijm
  • 1 Takje rozemarijn
  • Zout en suiker
  • Neutrale olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 90 graden
  2. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier
  3. Snijd de tomaatjes door de helft (of bij grote in 4en)
  4. Leg ze op de bakplaat met de binnenkant omhoog
  5. Bestrooi met wat zout en een beetje suiker
  6. Plet de knoflookteentjes en leg deze tussen de tomaatjes
  7. Leg het takje rozemarijn en de takjes tijm ertussen en schuif de bakplaat in de oven
  8. Laat de tomaatjes 2 en half uur in de oven staan tot ze aardig droog worden, zet het laatste half uur de deur van de oven op een kier, zodat het vocht eruit kan
  9. Zijn de tomaatjes na 2 en een half uur tot 3 uur goed gedroogd laat ze dan op de bakplaat afkoelen, doe de afgekoelde gedroogde tomaten in een weck of jampotje en giet er de neutrale olijfolie op tot ze helemaal onder staan.
  10. Bewaar de gedroogde tomaten in de koelkast
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/zongedroogde-tomaten/