Aioli
Schrijver: 
Recipe type: Dips en Tapenade
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 eidooier
  • 2 teen knoflook
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Doe de eidooier in een mengkom samen met een snuf zout, de citroensap en de mosterd en roer door elkaar
  2. Rasp de teentjes knoflook fijn of doe ze door een knodlookpers en voeg bij het eimengsel
  3. Blijf nu met een garde goed roeren terwijl je de olie er druppelsgewijs bijgiet
  4. Goed blijven roeren dan zal je zien dat er een egale emulsie ontstaat
  5. Ga door tot alle olie op is en proef de aioli dan na
  6. Breng eventueel verder op smaak met zout en vers gemalen peper
  7. Laat de aioli minimaal een uur trekken (of maak het ene dag van tevoren, de knoflook trekt dan lekker door en je krijgt een vollere smaak)
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/aioli/