Zelf mayonaise maken
Schrijver: 
Recipe type: Saus
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediënten
  • 2 eidooiers
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • sap van ½ citroen (begin met 1 á 2 keer knijpen in de citroen, niet teveel toevoegen in 1x)
  • snuf zout en vers gemalen peper
Bereiding
  1. Doe de eidooiers in een beslagkom samen met een snuf zout, de mosterd en een klein beetje citroensap
  2. Klop/roer met een garde goed door en voeg dan druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft roeren/kloppen met een garde
  3. Zo word alle olie goed opgenomen door de eidooier, giet je de olie te snel erbij dan gaat het niet goed
  4. Blijf dus heel langzaam de olie erbij gieten terwijl je blijft roeren.
  5. Zit alle olie erbij breng dan op smaak met vers gemalen peper, zout en eventueel nog wat citroensap
  6. Is de mayonaise te dik slap het dan af met heel weinig water
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/zelf-mayonaise-maken/