Dip van spinazie en artisjok
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 blik artisjokharten (blik 400 gram)
  • 150 gram bladspinzie (diepvries en ontdooid en uitgelekt)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 120 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels scheutje chilisaus
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Laat de artisjokharten uitlekken, knijp de bladspinazie goed uit (druk met de achterkant van een lepel het vocht goed uit de spinazie die in een zeef zit)
  2. Doe nu alle ingredienten (op de spinazie na) in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde dip
  3. Roer daarna de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper indien nodig
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/dip-van-spinazie-en-artisjok/