Vanilleijs maken
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom
  • 300 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 125 gram suiker
Bereiding
  1. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe dit samen met de melk en de slagroom in een pan
  2. Breng het melk/roommengsel aan de kook
  3. Roer in en kom de eidooiers door elkaar met de suiker erbij
  4. Giet hier al roerende de hete slagroom bij en roer goed door
  5. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het mengsel terwijl je met een houten spatel blijft roeren
  6. Het mengsel mag niet heter worden dan 80 graden anders gaan de dooiers stollen
  7. Je zal zien als je het mengsel langzaam verwarmt dat het mengsel dikker word
  8. Zet dan het vuur uit en hiet het mengsel door een zeef in een andere kom
  9. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen, het beste is om het de hele nacht te laten staan
  10. Draai daarna het ijs in de ijsmachine
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/vanilleijs-maken/