Peper roomsaus
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 sjalotje
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • scheutje rode wijn
  • 150 ml runderfond
  • 50 ml kookroom
  • 1 theelepel groene peperkorrels (verse of geplette gedroogde)
  • zout en peper
Bereiding
  1. Zet een pannetje op het vuur, doe het klontje boter erbij en laat smelten
  2. Snipper je sjalotje fijn en voeg deze bij de boter, laat lekker fruiten
  3. Voeg na een paar minuutjes de bloem toe en roer met een spatel tot de bloem gaar is, het mengsel word wat lichter (op laag vuur de bloemmassa gewoon door de pan bewegen met een spatel enkele minuten)
  4. Blus dan af met een scheut rode wijn en roer met een garde tot een gladde massa
  5. Voeg dan de runderfond toe en breng de saus al roerende aan de kook
  6. Heb je verse peperkorrels voeg die dan toe, heb je gedroogde peperkorrels kneus deze dan fijn in een vijzel of plet ze met een ijzer bakje oid op je snijplank fijn
  7. Doe de peper bij de saus en voeg de room toe
  8. Proef en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/peperroomsaus/