Pompoen wortel soep
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 kleine flespompoen of hokkaido pompoen
  • 1 winterpeen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • olie
Bereiding
  1. Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd de pompoen in stukjes
  2. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in
  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak op niet te hoog vuur (knoflook mag niet kleuren)
  4. Voeg dan de theelepel kerriepoeder toe en bak kort mee
  5. Blus dan af met het water en doe de bouillonblokjes erbij, samen met de wortel en de pompoenblokjes
  6. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 20-30 minuten tot de pompoen zacht is
  7. Pureer de soep dan met een staafmixer tot een gladde soep
  8. Voeg de kookroom toe en verwarm nog even door
  9. Breng eventueel op smaak met zout en peper
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/pompoen-wortel-soep/