Bechamelsaus of groentensaus maken
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 30 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout/peper/nootmuskaat
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter
  2. Voeg dan de bloem toe en roer met een pollepel tot je een roux krijgt (hou de massa voor 3 minuten in beweging met een pollepel, zo gaart de bloem)
  3. Voeg dan een scheutje koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa
  4. Voeg dan weer melk toe tot alle melk op is
  5. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat en laat een paar minuutjes indikken, let er op dat de saus niet aanbrand
  6. Heb je klontjes in je saus giet het dan door een zeef, is je saus te dik voeg dan nog wat extra melk toe
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/bechamelsaus-groentensaus-maken/