Couscous salade met rozijnen en perzik
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Serves: 2 personen
 
Ingredi├źnten
  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ┬╝ rode paprika (in fijne reepjes gesneden)
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden (uit blik maar vers kan ook)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel verse munt in fijne reepjes gesneden
  • snuf zout
Bereiding
  1. Doe de couscous in een kom en voeg hier een snufje zout, een theelepel kerriepoeder en een eetlepel olijfolie bij
  2. Giet een zelfde hoeveelheid heet water (wat net van de kook af is) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  3. Dek de kom af met een bord of plastic folie
  4. Roer de couscous daarna goed los met een vork en laat verder afkoelen
  5. Voeg dan de reepjes rode paprika, de rozijnen, de stukjes perzik en de grof gehakte walnoten toe en roer goed door
  6. Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper
  7. Leg op elk bord wat gewassen en goed uitgelekte rucola en verdeel hier de couscous salade over
  8. Bestrooi nu met de reepjes fijngesneden munt
  9. Eet smakelijk
Recipe by Recepten koken at https://www.receptenkoken.nl/couscous-salade-met-rozijnen-en-perzik/