Website met heerlijke recepten en kooktips

Bietenstamppot

3 15.839

Ik ben dol op stamppot en op rode bietjes dus daarom deze rode bietenstamppot. De stamppot is erg makkelijk te maken en je kunt er uiteraard ook een ander stukje vlees bij serveren zoals draadjesvlees of een speklapje. Heb je niet zoveel tijd dan is deze stamppot zo gemaakt.

Bak de uien en spekjes in een goede klont roomboter en je hebt gelijk een lekkere smeuige stramppot die verder geen jus meer hoeft te hebben.

Onderstaand recept is voor 2-3 personen

Bietenstamppot recept

  • 500 gram rode bietjes, gekookt in blokjes of reepjes
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Evt een scheutje melk

Bietenstamppot maken

  1. Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar
  2. Zet een koekenpan op het vuur met de boter en bak hierin de uien met de spekjes en laat dit even lekker smoren tot de uien glazig worden
  3. Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en voeg de bietjes toe aan de aardappel
  4. Voeg dan het spekjes/ui mengsel samen met de boter toe en roer door elkaar
  5. Breng op smaak met zout en peper indien nodig en is de stamppot nog niet smeuig genoeg voeg dan een scheutje melk toe
  6. Serveer bv met gehaktballetjes, speklapje of draadjesvlees
Bietenstamppot

Bietenstamppot

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Stamppot
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram rode bietjes gekookt in blokjes of reepjes
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Evt een scheutje melk

Bereiding

  • Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar
  • Zet een koekenpan op het vuur met de boter en bak hierin de uien met de spekjes en laat dit even lekker smoren tot de uien glazig worden
  • Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en voeg de bietjes toe aan de aardappel
  • Voeg dan het spekjes/ui mengsel samen met de boter toe en roer door elkaar
  • Breng op smaak met zout en peper indien nodig en is de stamppot nog niet smeuig genoeg voeg dan een scheutje melk toe
  • Serveer bv met gehaktballetjes, speklapje of draadjesvlees

Je zou ook graag
3 Comments
  1. Joyce C zegt

    5 sterren
    Daar was ik nog niet opgekomen om van rode bietjes een stamppotje te maken, het was erg lekker en het was ook nog eens heel snel gemaakt. Lekker met een balletje gehakt gegeten

  2. […] tomaatjes zijn erg lekker als het weer wat warmer word. Ook erg lekker is de paksoi stamppot of de bietenstamppot. Onderstaand recept is voor 2 […]

  3. […] Voeg de laatste 20 minuten de gesneden tomaat toe, snijd de salie in fijne reepjes en voeg toe aan het vlees. Eet lekker met gekookte aardappelen en groenten of eet het bij de hutspot of de bietenstamppot. […]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.