Website met heerlijke recepten en kooktips

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

1 2.020

Dit auberginetaartje met tomatensaus, mozzarella en pesto is helemaal niet zo moeilijk te maken en kun je prima neerzetten als je mensen te eten krijgt of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Je kunt dit auberginetaartje eten als lunch, als voorgerecht of serveer het als bijgerecht.

Je kunt voor dit recept kant en klare tomatensaus gebruiken zoals bv pastasaus met basilicum maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Ditzelfde geld voor de pesto.

Afhankelijk van de grootte van de aubergines heb je er 1 of 2 nodig, voor elk torentje heb je 3 aubergineplakken nodig. Wil je voor 2 personen maken dan heb je maar 1 aubergine nodig, voor 4 torentjes waarschijnlijk wel 2, dit geld ook voor de mozzarella.

Onderstaand recept is voor 4 personen

Gebruik bij voorkeur wel echte buffelmozzarella voor dit recept.

Auberginetaartje recept

  • 1 á 2 aubergine(s)
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 eetlepels pesto
  • 12 kleine eetlepels tomatensaus
  • Verse basilicumblaadjes 1 bosje
  • Peper en zout
  • 5dl Zonnebloemolie om te frituren/bakken

Auberginetaartje maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de aubergine(s) in ongeveer 12 plakken
  3. Snijd de mozzarella in plakken
  4. Verwarm de olie in een diepe hapjespan
  5. Kluts de eieren los in een bord of bakje samen met wat zout en peper
  6. Neem 2 borden en giet op 1 bord de paneermeel en op het andere bord de bloem
  7. Paneer de aubergineplakken door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en als laatste door de paneermeel en leg ze daarna op een droog schoon bord
  8. Herhaal dit met alle plakken aubergine
  9. Zodra de olie heet is bak je de aubergineplakken tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  10. Schep ze uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
  11. Pak nu een ovenschaal en maak hierin de auberginetorentjes
  12. Begin met een plak gebakken aubergine, schep daarop een kleine eetlepel tomatensaus, dan een plak mozzarella en dan 2 blaadjes basilicum, dan weer een plak aubergine. Herhaal dit tot je 3 plakken aubergine per torentje hebt gebruikt.
  13. Zet dan de ovenschaal voor 15 minuten in de oven en besprenkel voor het serveren elk torentje met een eetlepel pesto
Aubergine taartje

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 á 2 aubergine s
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 eetlepels pesto https://www.receptenkoken.nl/pesto-maken/
  • 12 kleine eetlepels tomatensaus https://www.receptenkoken.nl/tomatensaus/
  • Verse basilicumblaadjes 1 bosje
  • Peper en zout
  • 5 dl Zonnebloemolie om te frituren/bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aubergine(s) in ongeveer 12 plakken
  • Snijd de mozzarella in plakken
  • Verwarm de olie in een diepe hapjespan
  • Kluts de eieren los in een bord of bakje samen met wat zout en peper
  • Neem 2 borden en giet op 1 bord de paneermeel en op het andere bord de bloem
  • Paneer de aubergineplakken door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en als laatste door de paneermeel en leg ze daarna op een droog schoon bord
  • Herhaal dit met alle plakken aubergine
  • Zodra de olie heet is bak je de aubergineplakken tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  • Schep ze uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
  • Pak nu een ovenschaal en maak hierin de auberginetorentjes
  • Begin met een plak gebakken aubergine, schep daarop een kleine eetlepel tomatensaus, dan een plak mozzarella en dan 2 blaadjes basilicum, dan weer een plak aubergine. Herhaal dit tot je 3 plakken aubergine per torentje hebt gebruikt.
  • Zet dan de ovenschaal voor 15 minuten in de oven en besprenkel voor het serveren elk torentje met een eetlepel pesto

 

 

 

1 reactie
  1. Willemien zegt

    5 sterren
    Het was heerlijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.