Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Zelf maken

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem, ze zijn bijna klaar om geplukt te worden zodat je een lekkere vlierbloesem siroop kan maken. Tijd dus om het recept op de website te zetten. Het maken van vlierbloesem siroop is eigenlijk heel makkelijk dus geen enkel…

Zelf pastadeeg maken

Zelf pastadeeg maken om bv spaghetti, ravioli of tagliatelle te maken is helemaal niet zo moeilijk. Voor het pastadeeg zelf heb je maar 2 ingrediënten nodig. Eieren en echte pastameel. De pastameel die je moet gebruiken voor het maken van…

Zelf sangria maken

Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en fruit. Er gaan veel variaties van het recept voor sangria rond…

Zelf granita maken

Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een…

Mayonaise maken

Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…

Zelf karamelsaus maken

Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak. Misschien heb je het nog…

Zelf falafel maken

Falafel zijn vegetarische balletjes gemaakt van kikkererwten. Ze worden vaak gegeten samen met een pitabroodje, gevuld met veel groenten. Serveer er een lekker sausje bij of hummus. Het kost even werk om zelf falafel te maken, niet…

Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken, het is helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. Uiteraard is het lekker om pitabroodjes bij shoarma te eten maar bij zelfgemaakte falafel of om te dopen in de hummus zijn verse pitabroodjes ook heel geschikt.…

Zelf amandelpasta maken

Zelf amandelpasta maken is eigenlijk pindakaas van amandelen, erg lekker en heeeel makkelijk te maken, alles wat je nodig hebt zijn amandelen en wat zeezout (optioneel een eetlepel kokosolie). In pindakaas die je in de winkel koopt zit…

Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is super easy en toch  kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos…

Zelf citroen limonade maken

Zelf citroen limonade maken. In de zomer is het heerlijk om verse citroen limonade te maken. Je kunt ook eerst siroop maken van de citroenen en dan de siroop aanlengen met water maar het onderstaande recept is om makkelijk en snel super…

Zelf croutons maken

Croutons zijn krokante broodstukjes die vaak in de soep gegeten worden. Op een salade is het ook erg lekker. Het geeft een crunchy effect aan de soep of salade en je kunt er ook nog een lekker smaakje aan de croutons meegeven zoals…

Roux maken

Je ziet vaak in recepten staan, maak een roux, maar wat is een roux en waar dient het voor. Een roux is een mengsel van boter en bloem en dient voor het binden van sauzen en soepen. Als je een roux maakt en daar vocht aan toevoegt en je…

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg ik je uit hoe je dat doet, het recept blijft verder…